- Consorci Besòs Tordera - https://besos-tordera.cat -

La celebració d’una jornada tècnica sobre gestió del clavegueram municipal aplega més de 70 tècnics i regidors

EXPOSICIO EXTERIOR [1]Aquest dimecres, 4 de maig, la Sala d’Actes de la seu del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs s’ha omplert de gom a gom amb motiu de la celebració de la Jornada tècnica: Gestió del Clavegueram Municipal, organitzada conjuntament entre el Consorci i l’empresa Drenatges Urbans del Besòs, S.L. (DUB).

Des de les 9 hores i fins tocades les 14 hores, les ponències, taules rodones i presentacions van posar de manifest la gran importància que té per a pobles i ciutats l’ordenació, planificació i correcte dimensionament del clavegueram, així com el manteniment i la realització d’inspeccions periòdiques per detectar petits problemes a la xarxa i evitar així conseqüències més greus, com poden ser inundacions, filtracions o, fins i tot, enfonsaments.

Altres dels aspectes que es van posar de manifest van ser l’ús de les noves tecnologies per a la inspecció i manteniment d’aquestes infraestructures, que permeten fins i tot instal·lar canonades sense haver d’aixecar carrers.

Josep Mayoral, alcalde de Granollers, i Sergi Mingote, president del Consorci, van ser els encarregats d’inaugurar i clausurar, respectivament, la jornada. Durant la seva intervenció, Mingote va palesar la necessitat que els municipis “vetllin pel que passa sota els seus carrers i per on circulen les seves aigües residuals i pluvials, i que facin les inversions necessàries en aquest sentit, tot i que són obres poc visibles i que de vegades costa d’explicar als ciutadans”.

Els prop de 70 tècnics, regidors i d’altres professionals vinculats al món del clavegueram també van poder veure una exposició, instal·lada per a l’ocasió a l’exterior de l’edifici del Consorci, amb camions, maquinària, tecnologia i eines que diàriament utilitzen els professionals de DUB en la gestió del clavegueram.

El Consorci ofereix als seus municipis consorciats la possibilitat de gestionar la seva xarxa de clavegueram de manera mancomunada, mitjançant convenis de gestió, amb condicions adaptables a cada municipi i que garanteixen el servei integral segons les necessitats que marca el Pla Director de Clavegueram en cada cas. En aquests moments, ja s’han adherit una vintena d’ajuntaments, on DUB realitza aquest treballs de gestió, neteja i manteniment de les xarxes de clavegueram.

Podeu consultar les diferents ponències de la jornada als següents enllaços:
INCIDÈNCIES A LES XARXES DE CLAVEGUERAM [5]
ABOCAMENTS EN TEMPS DE PLUJA [6]
DUB: EMPRESA INNOVADORA EN GESTIÓ DEL CLAVEGUERAM [7]
NOVES TECNOLOGIES AL SERVEI DEL DRENATGE URBÀ [8]
PLANS DIRECTORS DE CAPACITAT HIDRÀULICA I D’ESTAT DE LA XARXA SOFTWARE DE SUPORT [9]
GALIA: GESTIÓ AVANÇADA DE LA NETEJA DEL CLAVEGUERAM [10]
LES NOVES EXIGÈNCIES SOBRE ELS SISTEMES DE SANEJAMENT DERIVADES DEL RD1290/2012 [11]
SESSIONS TÈCNIQUES: SOLUCIONS A MIDA BASADES EN EL CONEIXEMENT I LA TECNOLOGIA PER A LA GESTIÓ DEL DRENATGE [12]
TAULA RODONA: LA GESTIÓ DEL SERVEI DEL CLAVEGUERAM MUNICIPAL I EL SEU FINANÇAMENT [13]
CARDEDEU: CASOS PRÀCTICS DE LA PRESTACIÓ DEL SERVEI [14]
CASOS PRÀCTICS: EL SERVEI MUNICIPAL DE CLAVEGUERAM DE GRANOLLERS [15]
EL SERVEI MANCOMUNAT DE CLAVEGUERAM. PROPOSTES DEL CONSORCI.
 LA GESTIÓ ASSOCIATIVA DE SERVEIS PÚBLICS LOCALS, I DELS SERVEIS D’AIGUA EN PARTICULAR, LA JURISPRUDENCIA DEL TJUE I LES NOVES DIRECTIVES DE CONTRACTACIÓ PÚBLICA [16]