Un total de 164 caminants a la tercera etapa de la remuntada del Tenes

19/04/2016 | Actualitat

tercera remuntada 2

La tercera etapa de la Remuntada a peu del riu Tenes 2016, que va tenir lloc el passat diumenge, 17 d’abril, va aplegar finalment 164 persones i va transcórrer amb total normalitat i amb un esplèndid matí de sol.

Els participants van sortir tocades les 8 del matí de la plaça de l’Església de Riells del Fai. Durant el recorregut, d’una gran bellesa entre salts, gorgs i els Cingles de Bertí, van fer diverses parades per gaudir del patrimoni natural i històric del camí, entre elles al Molí de la Madella, a l’antiga central hidroelèctrica del Fai (1910-1964), que havia produït energia per a la població de Sant Feliu de Codines, i als gorgs blau i negre. A més, es va oferir als assistents una breu explicació del retorn i la presència actual de la llúdriga al riu Tenes, que va anar a càrrec de Manel Isnard, responsable de Medi Fluvial del Consorci, i Lluís Gascon, del Grup Ornitològic del Tenes (GOT).

Cap a les 13 hores, van arribar a l’Escola de Sant Quirze Safaja, punt final d’aquesta tercera part de la remuntada. En total, van recórrer 8,74 km, amb un desnivell positiu de 460 metres.

La quarta etapa de la remuntada del Tenes tindrà lloc el diumenge 15 de maig i la cinquena, el diumenge 19 de juny. Durant la pròxima travessa es recorreran 6,35 km entre Sant Quirze Safaja i Castellcir, amb un desnivell positiu de 235 m.

La Remuntada a peu del riu Tenes 2016 està formada per un total de cinc caminades matinals, tipus travessa, aigües amunt, que alternen parts del camí fluvial del Tenes i, quan no és possible, corriols i camins ramaders propers.

L’activitat està organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes, amb altres entitats excursionistes, i amb la col·laboració d’ajuntaments, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i d’entitats privades.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació