Una sèrie de cinc caminades faran la Remuntada del riu Tenes 2016 entre els mesos de gener i maig

05/01/2016 | Actualitat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El pròxim diumenge, 17 de gener, tindrà lloc la primera de les cinc etapes que conformaran la Remuntada a peu del riu Tenes 2016, una sèrie de caminades matinals, tipus travessa, aigües amunt, que alternaran parts del camí fluvial del Tenes i, quan no sigui possible, corriols i camins ramaders propers.

Durant aquesta primera jornada, es recorreran en total 9,51 km amb un desnivell de pujada de 115 metres. El punt de trobada serà el Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt a les 7.45 hores del matí, des d’on s’anirà fins al punt d’inici del recorregut, l’aiguabarreig dels rius Tenes i Besòs, entre Montmeló i Parets del Vallès. Des d’allà, s’iniciarà la caminada fins a tornar al lloc inicial de trobada, novament a Lliçà d’Amunt.

Els preus de la inscripció oscil·len entre 5 i 1 euro, depenent de l’edat, de si s’està federat al FEEC i si es contracta el servei de bus. Per participar, cal fer inscripció prèvia enviant el full d’ingrés, nom, cognom i DNI a l’adreça electrònica uecvalltenes@gmail.com. Els participants han de dur calçat i roba adequada per caminar unes 4 hores, esmorzar i beguda per hidratar-se.

La resta d’etapes tindran lloc el tercer diumenge dels mesos de febrer, març, abril i maig. El punt final serà a una de les capçaleres del Tenes, a la Collada, terme municipal de Balenyà i a les proximitats del terme de Collsuspina. En total es recorreran més de 50 km durant els quals es podrà gaudir de tot tipus de patrimoni geològic, històric, natural, faunístic, etc.

La Remuntada a peu del riu Tenes 2016 està organitzada pel Centre d’Iniciatives de Muntanya de Lliçà de Vall, l’Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes, La Cursa de Muntanya de Riells del Fai, Santa Eulàlia Camina, el Grup Ornitològic del Tenes, l’Associació Grup Excursionista de Bigues i Riells-Amics dels Cingles de Bertí i Projecte Rius. A més, compta amb la col·laboració d’ajuntaments i entitats privades.

Clica aquí per conèixer tota la informació relativa a aquesta remuntada.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació