Prop de 300 persones omplen el camí fluvial del Congost entre La Garriga i Figaró-Montmany amb motiu de la inauguració de les obres de millora i arranjament

25/01/2016 | Actualitat
Neus Marrodan, Sergi Mingote i Maite Carrillo tallant la cinta

Neus Marrodan, Sergi Mingote i Maite Carrillo tallant la cinta

Unes 300 persones van prendre part ahir diumenge, 24 de gener, de l’acte d’inauguració oficial dels treballs de millora i condicionament del tram del camí fluvial del riu Congost que uneix els municipis de La Garriga i Figaró-Montmany.

A les 12 del migdia, l’alcaldessa de Figaró-Montmany, Maite Carrillo, la 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de La Garriga, Neus Marrodan, i el president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, donaven el tret de sortida a la caminada amb el tall de la cinta al punt d’inici del camí, a La Garriga. Des d’allà, famílies, grups d’amics, amants de la natura, veïns i veïnes i representats polítics de diferents administracions, entre altres, van recórrer els 3,38 km de camí arranjat. Durant el trajecte, van poder observar i gaudir les millores fetes tant en el paviment com en alguns passos estrets i en altres penjants, amb la col·locació de tanques i de senyalització a diferents punts del recorregut. Exceptuant alguns punts determinats, el camí té ara una amplada de 2 m, la qual cosa fa molt més fàcil i segur el trànsit de persones a peu, en bicicleta i, fins i tot, a cavall. El gual de la Peçola, punt on el riu creua el camí, és ara de fàcil accés amb la col·locació de pedres i ha incrementat la seva seguretat amb un indicador de nivell d’aigua.

Cap a les 12.45 van començar a arribar les primeres persones al punt final del camí, a la zona de les piscines de Figaró, on passades les 13 hores l’alcaldessa d’aquest municipi obria el torn d’intervencions. “Per al nostre poble aquest nou camí és un privilegi perquè és una nova infraestructura de connexió i una alternativa a l’única via d’unió, la C17”, va precisar Carrillo. “Des del nostre ajuntament farem tot el que estigui a les nostres mans per potenciar i fer possible el turisme sostenible i per mantenir la llera en les millors condicions”.

En representació de l’Ajuntament de La Garriga, Neus Marrodan va voler agrair la feina feta pel Consorci i el Consell Comarcal del Vallès Oriental. “És un camí que sempre ha estat en ús però aquestes institucions ara ens han permès tenir-lo més transitable, amb més mesures de seguretat perquè tothom pugui fruir del riu i el seu entorn”, va explicar.

Ferran Jiménez, membre del govern del Consell Comarcal del Vallès Oriental, va posar de manifest la importància d’aquest arranjament que “ofereix un nou vincle entre aquests dos municipis de la nostra comarca i crea nous espais que permeten a la ciutadania conèixer la natura, el patrimoni i l’entorn fluvial que tenim al Vallès Oriental”·

Per últim, el president del Consorci, va incidir en la capacitat de diàleg, coordinació i de sumar esforços de totes aquestes administracions. “Aquests poc més de 3 km que hem recorregut avui plegats són el resultat d’haver treballat de manera conjunta pel bé comú”, va matisar. Per a Mingote, la recuperació d’entorns i camins fluvials és una de les línies de treball del Consorci: “Hem de continuar generant i recuperant espais que serveixin per apropar la ciutadania al riu i al fantàstic patrimoni que tenim a la nostra conca”.

Els treballs, que es van iniciar al mes de juny i es van finalitzar a finals d’octubre, han tingut un cost de poc més de 102.500 euros, finançats pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, a través de la Diputació de Barcelona, i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

El camí fluvial del Congost té 37,8 km de longitud i ofereix paratges tan importants ecològicament com el meandre de Can Gallicant, punt d’unió entre el PEIN del Montseny i el dels Cingles del Bertí.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació