Més de 170 persones fan la primera part de la remuntada a peu del Tenes

20/01/2016 | Actualitat

REMUNTADA 1Un total de 174 persones van participar el passat diumenge, 17 de gener, en la primera etapa de la Remuntada a peu del riu Tenes 2016, que organitza la Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes, amb altres entitats excursionistes com el Centre d’Iniciatives de Muntanya de Lliçà de Vall, La Cursa de Muntanya de Riells del Fai, Santa Eulàlia Camina, el Grup Ornitològic del Tenes, l’Associació Grup Excursionista de Bigues i Riells-Amics dels Cingles de Bertí i Projecte Rius. A més, compta amb la col·laboració d’ajuntaments, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i entitats privades.

La travessa, que va congregar un públic molt divers, com ara famílies, caminants aficionats i professionals, es va iniciar finalment poc abans de les 9 del matí a l’aiguabarreig del Tenes i el Besòs. En total es van recórrer poc més de 9,5 km fins a arribar al Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt, cap a les 12 hores.

Durant el trajecte, es van fer dues parades. La primera, als pous de glaç de Can Gurri, a Lliçà de Vall, on es va oferir als assistents una breu explicació sobre aquesta construcció que pot datar del segle XVI, i es va aprofitar per esmorzar. La segona va tenir lloc  a la bassa de Can Dunyó, on també es va donar a conèixer la importància d’aquesta nova zona humida.

La segona etapa de la Remuntada a peu del riu Tenes 2016 tindrà lloc el diumenge 21 de febrer. En total es recorreran els 14,54 km que hi ha entre el Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt i Riells del Fai.

Díptic de la Remuntada a peu del riu Tenes 2016.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació