La Junta General del Consorci aprova per unanimitat els membres de la nova Comissió de Govern

26/11/2015 | Actualitat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Sala d’Actes del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs ha acollit aquest dimecres, 25 de novembre, la Junta General que ha ratificat, amb el vot a favor de tots els representants, la nova Comissió de Govern que estarà al capdavant de l’ens durant els pròxims quatre anys.

L’alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, ha estat escollit per unanimitat president de l’organisme. Durant aquest mandat, l’acompanyaran a les tres vicepresidències Neus Garcia, tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda, Pere Grivé, tinent d’alcalde de Llinars del Vallès, i Joan Vila, alcalde d’Aiguafreda.

Per últim, la Junta General també ha donat la seva aprovació unànime als nous responsables de les diferents subconques, completant així la nova Comissió de Govern:

  • Responsable Subconca Mogent: Maria del Mar Garcia, regidora a l’Ajuntament de Montornès del Vallès.
  • Responsable Subconca Congost: Albert Camps, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Granollers.
  • Responsable Subconca del Tenes: Lluís Piella, tinent d’alcalde de Sant Quirze Safaja.
  • Responsable Subconca Riera de Caldes: Jaume Mauri, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.
  • Responsable Subconca Ripoll: Aleix Canalís, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.
  • Responsable Subconca Besòs: Ruth Soto, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Durant la seva intervenció, Mingote ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que han format part dels òrgans de govern durant els darrers quatre anys: “Hem fet una gran tasca i hem estat al costat dels nostres municipis consorciats, fossin del color polític que fossin”. “Ens vam trobar amb un Consorci ofegat pel deute de l’ACA i ara és un organisme sanejat i fort”, ha matisat.

En el seu discurs com a nou president, Mingote ha manifestat la seva satisfacció per haver sortit escollit per unanimitat i per haver confeccionat una Comissió de Govern amb una tan àmplia representació política, que serà cabdal per tirar endavant els projectes de futur de l’ens. “Hem demostrat que els rius no tenen ni entenen de colors polítics”, ha subratllat.

Reptes de futur
Entre els principals projectes que afronta el Consorci destaca l’ampliació territorial del seu àmbit d’actuació cap als municipis de la conca de la Tordera. De fet es preveu que, en uns mesos, l’organisme passi a denominar-se Consorci Besòs Tordera.

Altres aspectes que centraran la gestió de l’ens durant aquests pròxims anys són el manteniment i l’ampliació dels diferents programes d’ajuts als municipis consorciats i impulsar un flux econòmic més eficient en la gestió directa del cànon de l’aigua amb un canvi de model de finançament del sanejament a Catalunya.

El Consorci
Actualment, el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs està format per 52 municipis del Barcelonès, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental, amb una població al voltant de 2.400.000 habitants, i quatre organismes supramunicipals: Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Oriental i Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

D’aquests 52 municipis, 39 han delegat al Consorci les seves funcions com a administració actuant en matèria de sanejament, amb una població de l’ordre de 430.000 habitants i més de 4.000 establiments industrials contaminadors potencials implantats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto de família de la nova Comissió de Govern: Maria del Mar Garcia, Ruth Soto, Lluís Piella, Albert Camps, Jaume Mauri, Aleix Canalís (dempeus, d’esquerra a dreta); Pere Grivé, Neus Garcia, Sergi Mingote i Joan Vila (d’esquerra a dreta, asseguts)Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació