Unes 250 persones participen en la celebració del Dia Mundial dels Ocells a Santa Eulàlia de Ronçana

27/10/2015 | Actualitat
Anellament d'un blauet

Anellament d’un blauet

Durant la jornada es van anellar una trentena d’aus, entre elles dos blauets, i es va poder veure un exemplar de falcó pelegrí

El Parc de Can Font, a Santa Eulàlia de Ronçana, va acollir el passat diumenge, 25 d’octubre, el seu tradicional homenatge a les aus amb la jornada del Dia Mundial dels Ocells, que se celebra el primer diumenge d’octubre. Durant tot el matí, unes 250 persones van passar per aquest espai verd situat al costat del riu Tenes per prendre part en les diferents propostes.

Les activitats es van iniciar cap a les 9 del matí amb la sortida guiada per a l’observació d’ocells, que va aplegar unes 60 persones. De fet, l’elevada participació va fer que es dividissin en dos grups que van recórrer part del camí fluvial. Durant les passejades, es van observar diferents espècies d’aus, entre elles esplugabous, estornells, astors, pit-roigs i un exemplar de falcó pelegrí.

A les 11, es van posar en marxar els diferents tallers de menjadores, caixes-niu i pintura, tots ells amb un nombrós públic familiar. Els participants van construir 80 caixes-niu. A més, es van poder veure algunes de ben originals pintades i decoradores a l’Exponius, que va instal·lar el GOT.

Durant la sessió d’anellament científic, que va dur a terme el Grup PARUS, es van anellar una trentena d’aus. Per tercer any consecutiu, es va aconseguir el blauet, en aquesta ocasió dos exemplars. Es tracta d’un ocell d’hàbitat aquàtic que es pot trobar a qualsevol bassa, riera, torrent o riu sempre que hi hagi peixos petits. Per això, és un clar indicador de la bona qualitat de l’aigua.

Com a novetat, la jornada va incloure una breu xerrada sobre el retorn de la llúdriga al riu Tenes, la tècnica de fototrampeig emprada per poder obtenir imatges d’aquest mamífer i la importància de la seva presència en els nostres rius.

Aquesta activitat, gratuïta i adreçada a tots els públics, l’organitzen des de l’any 2008 el Grup Ornitològic del Tenes i  el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulàlia, el Grup d’Anellament PARUS i el Museu La Tela de Granollers.

Vídeo elaborat pel GOT amb els millors moments de la jornadaImprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació