L’Urban River Lab, referent experimental entre els investigadors del projecte europeu INTERFACES

02/10/2015 | Actualitat

150605 FOTO URLDels 11 joves investigadors que estan realitzant la Tesi Doctoral en el projecte europeu de recerca INTERFACES, 5 han utilitzat l’Urban River Lab, el laboratori experimental a l’aire lliure instal·lat a l’EDAR Montornès del Vallès, per portar a terme part de la seva recerca, convertint així aquesta plataforma experimental en referent a nivell europeu.

L’Institut Nacional de Biologia (Nacionalni Insitut Za Biologijo) a Piran (Eslovènia) va acollir a tots els membres del projecte, entre els passats 6 i 9 de setembre, per discutir sobre el progrés de la recerca d’aquests estudiants i futurs científics, i sobre els resultats que se’n van derivant. Durant les seves presentacions, aquells estudiants que han tingut l’oportunitat de treballat a l’URL van lloar les múltiples possibilitats experimentals que ofereix aquest laboratori.

L’objectiu del projecte d’àmbit europeu INTERFACES és crear una generació de científics que desenvolupin coneixement científic i eines de mesura per caracteritzar el paper de les interfases ecohidrològiques com a components claus en el transport i transformació dels fluxos d’energia i nutrients en l’àmbit de la conca, i per tant, potencials reguladors de l’excés de nutrients generats per l’activitat humana.

INTERFACES_Piran picture groupImprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació