L’Urban River Lab, al ‘Connexió Barcelona’ de BTV

26/05/2015 | Actualitat

El passat dijous, 21 de maig, el magazine de tarda del canal BTV, Connexió Barcelona, va dedicar un dels seus reportatges al laboratori experimental a l’aire lliure instal·lat a l’EDAR Montornès del Vallès, l’Urban River Lab. La periodista Maria Cinta Méndez va parlar en directe, des de l’URL, amb Francesc Sabater, catedràtic d’ecologia de la UB, i amb Maria Eugènia Martí, del CSIC-CEAB (Consejo Superior de Investigaciones Científicas-Centre d’Estudis Avançats de Blanes).

Recordem que aquesta plataforma experimental va entrar en funcionament el passat mes de desembre. Consta de 18 canals fluvials, de 12 m de llargària i 60 cm d’amplada, que volen simular el comportament dels rius urbans i que han estat dissenyats per avaluar els efectes de les aigües efluents de les depuradores sobre els rius receptors, examinar els mecanismes naturals que poden contribuir a reduir aquests impactes i proposar estratègies alternatives de gestió ambiental dels recursos hídrics que tenim. A més, també s’han creat 12 piscines que recreen aiguamolls i que permetran fer proves sobre aquests tractaments terciaris.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació