La XIII Bicicletada del Besòs-Decabike reuneix prop d’un miler de ciclistes

20/05/2015 | Actualitat

El passat diumenge, 17 de maig, la llera del Besòs es va omplir de bicicletes amb motiu de la XIII Bicicletada del Besòs-Decabike, que finalment va reunir prop d’un miler de participants.

La prova està organitzada pel Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, la Federació Catalana de Ciclisme, Decathlon Port Fòrum-Sant Adrià i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

A les 9.30 hores, Sergi Mingote, president del Consorci, va tallar la cinta per donar el tret de sortida al Parc Firal de Granollers, a la llera del riu Congost. A les 10 hores, va ser el torn de José Antonio Montero, alcalde de Montornès del Vallès, municipi que acull el segon punt de sortida, situat al camí fluvial del Mogent. A les 10.30 hores, i segons el previst, s’incorporaven al recorregut més ciclistes a Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet.

La jornada, acompanyada per un esplèndid matí de sol i bones temperatures, va transcórrer amb total normalitat i sense cap incident destacat, amb un bon estat dels camins. Els últims participants van arribar al Parc Fluvial del Besòs cap a les 12.30 hores, on els hi esperava una gran festa de l’esport amb música, tallers de zumba i spinning, i jocs per a tothom, amb taules de ping-pong i altres. Organitzada per la botiga Decathlon Port Fòrum-Sant Adrià, aquesta activitat va aplegar centenars de persones, ja que a més dels participants de la bicicletada i els seus acompanyants, es va obrir al públic en general.

Un camí fluvial conegut i consolidat

L’edició d’enguany ha experimentat una lleugera davallada pel que fa al nombre de participants. “Ens podem sentir satisfets perquè aquest recorregut i aquests camins fluvials estan més que consolidats com a espai lúdic i per a la pràctica esportiva”, ha valorat el president del Consorci. “L’objectiu d’aquesta bicicletada -donar a conèixer aquests entorns fluvials-, s’ha acomplert amb escreix”, ha afegit. Durant tot el recorregut, els participants es van creuar amb centenars de persones fent activitats i gaudint d’aquests entorns naturals.

“Ha arribat el moment de posar l’accent en altres recorreguts, com pot ser el camí fluvial del Tenes un cop estigui arranjat”, ha avançat Mingote.

La prova també compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de Granollers, Martorelles, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Fost de Campcentelles i Santa Coloma de Gramenet.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació