Eva de Lecea, d’Associació Hàbitats, oferirà una ponència sobre el Projecte Rius al Vallès Oriental

26/05/2015 | Actualitat

La Sala d’Actes del Museu de Granollers acollirà el pròxim dijous, 28 de maig, a partir de les 20 hores, una ponència a càrrec d’Eva de Lecea, membre d’Associació Hàbitats, durant la qual ens presentarà l’activitat que aquesta entitat ha portat a terme a la comarca del Vallès Oriental. Especialment, se centrarà en els resultats més recents del Projecte Rius, recollit en l’Informe RiusCat 2014.

El Projecte Rius té com a objectiu estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius. Està format per una àmplia xarxa de voluntaris ambientals (la més gran de Catalunya), que analitzen l’estat ecològic del riu més proper. El projecte permet conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la importància ecològica i sociocultural que tenen, així com els problemes que pateixen i què es pot fer per millorar-los.

En aquest acte es presentarà el número 19 de la revista Ponències, que recull les quatre conferències del curs anterior. Els socis assistents podran recollir el seu exemplar.

Projecte Rius en xifres

Des dels seus inicis, el Projecte Rius ha comptat amb prop d’un miler de grups de voluntaris i uns 15.000 participants. En el darrer any, han analitzat 72 km de rius en 11 conques fluvials de Catalunya. L’any 2006 l’entitat va rebre el Premi Nacional de Medi Ambient i els anys 2000 i 2009 fou reconeguda amb el Premi Nacional de Voluntariat.

Eva de Lecea i Pujol és llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat des de diferents àmbits en la gestió del medi ambient (gestió de sistemes de qualitat de parcs naturals, projecte de recerca sobre la vinculació entre patrimoni immaterial i sostenibilitat), així com en projectes d’educació i sensibilització ciutadana envers el medi natural. Des de fa dos anys forma part de l’equip tècnic de l’Associació Hàbitats en els àmbits de l’educació, la custòdia del territori i la gestió del voluntariat.

Associació Hàbitats és una entitat sense afany de lucre que des de 1997 treballa per apropar les persones al medi natural i al patrimoni cultural que s’hi vincula.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació