El I Congrés de l’Aigua a Catalunya se celebrarà els dies 18 i 19 de març a l’Auditori Cosmocaixa

10/03/2015 | Actualitat

La planificació hidrològica a Catalunya, la situació del sanejament, les polítiques hidràuliques i urbanístiques, la qualitat de l’aigua dels rius i dels aqüífers, el canvi climàtic i els canvis socials en els recursos hídrics, els regadius i els episodis de sequera i inundacions són només algunes de les temàtiques que s’abordaran i debatran durant el I Congrés de l’Aigua a Catalunya, organitzat per l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA), que tindrà lloc els dies 18 i 19 de març a l’Auditori Cosmocaixa.

El programa del congrés està format per una vintena de ponències que aniran a càrrec de representants dels principals actors i organismes vinculats al món de l’aigua a Catalunya, així com de reconeguts experts i professionals dins aquest àmbit. A més, s’han dissenyat sis taules rodones, una de les quals comptarà amb la participació del Sr. Josep Arraez, en representació del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. En total, prendran part d’aquesta trobada prop de 70 professionals.

En paraules del Xavier Latorre, president de l’ACAA, “l’objectiu d’aquest congrés és establir un espai per analitzar i reflexionar sobre les principals problemàtiques que tenim a Catalunya pel que fa a l’aigua, en tots els seus vessants”.

Aquest I Congrés de l’Aigua a Catalunya es presenta com un debat obert i plural, amb una visió àmplia dels problemes que s’han de plantejar i “pot constituir el marc idoni per avançar en les seves solucions”, apunta Latorre.

El Congrés compta amb una quarantena de patrocinadors, entre els quals s’hi troba el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i el seu butlletí FEM Besòs. A més, la trobada té el suport institucional del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, de la Generalitat de Catalunya, de l’Agència Catalana de l’Aigua, de Foment del Treball i de la Confederación Hidrogràfica del Ebro.

Podeu consultar el programa de ponències sencer aquí.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació