Associació Hàbitats organitza una jornada popular de voluntariat al Congost

19/03/2015 | Actualitat

En el marc del projecte de restauració ecològica del riu Congost, Associació Hàbitats durà a terme el pròxim dissabte, 21 de març, una jornada de voluntariat durant la qual els participants aprendran i col·laboraran en tasques de restauració fluvial. L’activitat s’emmarca dins el Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el 22 de març.

Durant la jornada, que començarà a les 10 del matí al gual del carrer de Cal Forcaire, a Corró d’Avall (Les Franqueses), els voluntaris crearan escocells per protegir i afavorir els exemplars petits de vegetació autòctona, eliminaran les espècies invasores i plantaran estaques provinents de vegetació local que contribuiran a la revegetació de la zona d’una manera econòmica i eficaç, entre altres actuacions.

Aquesta activitat és gratuïta i oberta a tothom, si bé cal inscripció prèvia a info@associaciohabitats.cat.

La restauració fluvial d’aquest segon tram del riu Congost es va iniciar a mitjans del passat mes de febrer i té per objectiu restaurar la qualitat i la connectivitat ecològica d’aquest hàbitat fluvial autòcton potenciant la fauna local.

Aquest tram de riu està inclòs dins la Xarxa Natura 2000, que és la iniciativa política europea més important de conservació de la natura. El projecte compta amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació