Hàbitats inicia la restauració del segon tram del riu Congost

11/02/2015 | Actualitat

Associació Hàbitats té previst iniciar les obres al segon tram del riu Congost durant la setmana vinent. En primer lloc, es realitzaran les neteges amb maquinària, l’eliminació de rizomes de canya americana i la retirada de residus.

Després d’aquesta primera part, durant el mes de març es realitzaran les plantacions, i al maig s’actuarà sobre les altres espècies invasores.

En aquesta ocasió, el tram de riu a restaurar transcorre per Canovelles, en el marge dret, i per Les Franqueses del Vallès i Granollers, a riba esquerra. El projecte té per objectiu restaurar la qualitat i la connectivitat ecològica dels hàbitats fluvials autòctons potenciant la fauna local a través de la participació social, el voluntariat i la custòdia del territori. Per als treballs de restauració ecològica es comptarà amb professionals de la bioenginyeria.

El passat 13 de gener, l’entitat va organitzar la visita tècnica a la zona, juntament amb l’empresa de bioenginyeria Aprèn Serveis Mediambientals, durant la qual es van concretar les actuacions prioritàries a executar en l’espai, com ara el tractament dels aïlants, que han començat a ocupar la llera del riu Congost, l’eliminació d’espècies invasores i la plantació de nuclis de vegetació autòctona seguint l’estructura de bosc de ribera.D’altra banda, Associació Hàbitats ja ha posat data a la primera activitat de voluntariat prevista per al 21 de març, durant la qual es proposaran diferents tasques a fer, en funció de les necessitats de l’espai en aquell moment. Qualsevol ciutadà o ciutadana que vulgui participar en les activitats i actuacions voluntàries de la restauració pot informar-se del calendari del projecte al web de l’Associació Hàbitats.

Al març també es visitaran les obres amb tècnics d’altres entitats de custòdia fluvial, per fer un intercanvi d’experiències en restauracions fluvials i participació.

Aquest tram de riu està inclòs dins de la Xarxa Natura 2000, que és la iniciativa política europea més important de conservació de la natura. El projecte compta amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació