La depuradora de Montornès del Vallès comptarà amb un Urban River Lab

09/12/2014 | Actualitat

El pròxim divendres, 12 de desembre, entrarà en funcionament el nou Urban River Lab (URL) que s’ha instal·lat a l’estació d’aigües residuals (EDAR) de Montornès del Vallès. Es tracta d’un laboratori experimental a l’aire lliure que servirà per realitzar assajos que permetin obtenir resultats sobre els efectes de diferents plantes i/o substrats (diferents tipus de sorres, graves o pedres, entre altres) en la millora de la qualitat de l’aigua ja depurada efluent d’aquestes estacions.

L’URL, nascut en el marc del projecte europeu de recerca INTERFACES (Marie Curie Actions Initial Training Networks ITN de la Unió Europea), ha estat promogut pel Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB), el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i Naturalea-Conservació SL, amb la col·laboració del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, l’Ajuntament de Montornès del Vallès i el projecte Cleanleach.

L’acte inaugural, que tindrà lloc a les 12.30 hores, comptarà amb les intervencions de José Antonio Montero, alcalde de Montornès del Vallès; Albert Sorolla, membre de Naturalea; Francesc Sabater, director del Projecte Universitat de Barcelona, i Sergi Mingote, president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació