L’empresa Grifols i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs signen un conveni per dur a terme projectes de recuperació fluvial

17/11/2014 | Actualitat

Sergi Mingote, president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, i Carlos Roura, vicepresident de la Divisió Industrial de Grifols, han rubricat aquest matí a la seu del Consorci un conveni de col·laboració per promocionar dos projectes de millora fluvial: la rehabilitació del camí fluvial del riu Tenes i l’estudi del retorn de la llúdriga.

L’acord té una durada de quatre anys, de 2014 a 2018, durant els quals Grifols realitzarà anualment una aportació econòmica de 26.500 euros que es destinaran a aquestes iniciatives de recuperació de l’entorn.

“Aquesta col·laboració serà cabdal per poder tirar endavant l’aposta de connectivitat del Tenes que volem desenvolupar des del Consorci”, ha anunciat Sergi Mingote.”Volem obrir el camí fluvial del Tenes des del seu inici i fins a Montmeló, on té lloc el seu aiguabarreix amb el Besòs, com ja es va fer amb el Congost”, ha precisat. El camí fluvial del Tenes té un recorregut de prop de 31 Km de longitud i passa per diferents municipis: Sant Quirze Safaja, Sant Feliu de Codines, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès i Montmeló. L’obertura d’aquest camí permetria connectar directament amb el camí fluvial del riu Besòs, que arriba fins a mar (Sant Adrià de Besòs), així com amb els dels rius Mogent i Congost.

Carlos Roura s’ha mostrat molt satisfet amb aquest conveni. “A Grifols estem  compromesos amb l’entorn on duem a terme la nostra activitat industrial”, ha precisat. “A la nostra planta de Nord Carolina, als Estats Units, tenim un espai protegit per a la conservació de la biodiversitat de la fauna i flora”, ha explicat. Al polígon industrial de Parets del Vallès, Grifols no disposa d’un espai natural propi, però “aquest conveni ens dóna la possibilitat de contribuir a la conservació de la biodiversitat amb la millora del nostre entorn fluvial, que ha de gaudir la ciutadania en el seu conjunt”, ha conclòs Roura.

L’aportació anual que farà Grifols a partir d’enguany també es destinarà a cofinançar l’estudi i la recerca de la llúdriga i a dur a terme petites actuacions que han d’aconseguir que aquest mamífer s’instal·li de manera definitiva al Tenes.

Per la seva banda, el Consorci s’ha compromès a difondre i donar a conèixer la participació de l’empresa d’hemoderivats, amb seu a Parets del Vallès, a totes aquelles actuacions relacionades amb aquests treballs.

El text també preveu la creació d’una comissió de seguiment, formada per dos representants de cadascuna de les parts, que s’encarregarà de supervisar el desenvolupament dels projectes i que es reunirà com a mínim un cop l’any.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació