Unes 150 persones celebren el Dia Mundial dels Ocells

20/10/2014 | Actualitat

Finalment, el bon temps va permetre que diumenge, 19 d’octubre, i dues setmanes més tard del previst, se celebrés a Santa Eulàlia de Ronçana el Dia Mundial dels Ocells, que va tenir lloc el 5 d’octubre.

Al voltant de les 9 del matí, prop d’una trentena de participants van començar la passejada per a l’observació d’ocells, durant la qual van poder observar i escoltar 23 espècies d’aus.

Cap a les 11 es van iniciar els tallers de caixes-niu, menjadores i pintura. Els participants van construir 35 caixes-niu, adreçades a diferents espècies d’aus. A més, es van poder veure algunes de ben originalspintades i decorades, que seran, juntament amb d’altres, exposades al novembre a una mostra que està preparant el GOT al centre cultural L’Aliança, de Lliçà d’Amunt.

Durant la sessió d’anellament, que es va perllongar durant tot el matí, es van anellar una vintena d’aus. Per segon any consecutiu, es va aconseguir un blauet. Es tracta d’un ocell d’hàbitat aquàtic que es pot trobar a qualsevol bassa, riera, torrent o riu sempre que hi hagi peixos petits. Per això, la seva presència és un clar indicador de la bona qualitat de l’aigua.

En total, prop de 150 persones van participar en les diferents activitats proposades i, un any més, van omplir el Parc de Can Font de Santa Eulàlia de Ronçana per commemorar aquesta data.

Aquesta activitat, gratuïta i adreçada a tots els públics, l’organitzen des de l’any 2008 el Grup Ornitològic del Tenes, amb la col·laboració del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, l’Ajuntament de Santa Eulàlia, el Grup d’Anellament PARUS i el Museu La Tela de Granollers.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació