Acte de cloenda de la restauració del Congost

22/10/2014 | Actualitat

Associació Hàbitats ha organitzat per al pròxim dissabte, 25 d’octubre, a les 10 hores, una jornada de “Cloenda de la restauració al Congost”, que té per objectiu donar a conèixer com ha quedat la zona després dels treballs duts a terme en el darrer any.

La visita s’iniciarà al Camí de Can Pep, just davant de l’aguait d’ocells sobre el Congost, a Llerona. La jornada és gratuïta i cal inscripció prèvia. Es recomana portar calçat adequat, roba còmoda i prismàtics.

El projecte de restauració es va presentar a la ciutadania a finals de juny de 2013 i, des que es van iniciar les obres, s’han organitzat visites i jornades de voluntariat. Entre els treballs duts a terme destaca la substitució d’espècies invasores, com la canya americana, per espècies autòctones, com salzes i àlbers, així com d’altres treballs més tècnics que seran explicats in situ durant la visita.

El projecte de restauració s’ha desenvolupat amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, i del Departament de Territori i Sostenibilitat. També compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

Aquest tram del riu Congost a Llerona està catalogat com a espai d’importància comunitària dins la Xarxa Natura 2000.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació