La bassa de Can Dunyó ja forma part de l’Inventari de zones humides de Catalunya

10/09/2014 | Actualitat

Segons publica l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt al seu butlletí municipal Informa’t, la bassa de Can Dunyó ha estat inclosa en l’Inventari de zones humides de Catalunya, fruit de la visita i valoració dels tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Les zones humides són un dels ecosistemes més diversos i rics biològicament però, alhora, particularment fràgils i vulnerables. Per tal que la bassa de Can Dunyó esdevingui un espai de fauna d’interès és molt important no introduir-hi espècies de fauna al·lòctones, com tortugues i determinats peixos, que impossibilitarien la presència d’espècies autòctones.

La bassa compta actualment amb un rètol informatiu al costat del camí fluvial del riu Tenes, des d’on hi ha un únic punt d’accés que, a través d’un corriol, arriba a una pantalla de fusta que fa funcions d’aguait de l’espai.

Al Vallès Oriental, com a la majoria del nostre país, els espais humits naturals (estanys, aiguamolls, etc.) són força escassos. La majoria han desaparegut per acció de l’home i per aquest motiu les basses constitueixen els punts d’aigua més abundants del territori i un refugi important per a la flora i la fauna aquàtiques.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació