El retorn de la llúdriga al riu Tenes centra una conferència amb experts a Santa Eulàlia de Ronçana

24/09/2014 | Actualitat

Sota el nom “La llúdriga a la conca del Besòs: el retorn al riu Tenes”, el Grup Ornitològic del Tenes (GOT) i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, han organitzat una trobada on experts en la matèria analitzaran i aportaran dades sobre el retorn d’aquest mamífer a aigües de la conca del Besòs, en concret al riu Tenes.

La xerrada, que tindrà lloc divendres 3 d’octubre, a les 20 hores, al Centre Cívic La Fàbrica, comptarà amb les intervencions de Jordi Ruiz Olmo, biòleg, subdirector general d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental de la Generalitat de Catalunya; Manel Isnard, biòleg i responsable de Medi Fluvial del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs; i Alfred Encuentra, naturalista, Doctor en Biologia i consultor ambiental.

La llúdriga és un mamífer carnívor, amb una dieta que es fonamenta bàsicament en els peixos, tot i que també pot capturar serps d’aigua, granotes i crancs. Per això, l’existència d’aquesta espècie és un bioindicador del bon estat i de qualitat de les aigües i de les vores del riu.

Aquesta espècie es va extingir de la nostra conca durant els anys 30, i ja fa uns quants anys s’han començat a trobar proves dels seu retorn als rius Congost i Tenes.

Podeu consultar el cartell de la conferència aquí.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació