“Viu el Besòs” rep 4.905 alumnes durant aquest curs escolar

25/06/2014 | Actualitat

Durant el curs 2013-14, un total de 4.905 estudiants procedents de 83 escoles i altres centres formatius han participat en el programa d’educació ambiental Viu el Besòs, que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

En aquesta ocasió, els centres educatius han procedit de 24 municipis de la nostra conca: Badalona, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, Castellar del Vallès, Centelles, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, La Garriga, La Llagosta, Les Franqueses del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès i Vilanova del Vallès.

De totes les activitats, ‘Vida d’un riu’ ha estat novament la més sol·licitada amb 1.423 alumnes. Enguany, ‘Bèsties i bestioles de riu’, amb 1.001 escolars, s’ha situat en segona posició, avançant així al taller ‘El riu a l’escola’ (753). La resta de propostes segons nombre d’assistents han estat ‘Coneguem la depuradora’ (640), ‘De la depuradora al riu’ (455), ‘El joc de l’Aiguòmetre’ (408) i ‘Com tenir cura dels rius’ (225).

Per al president del Consorci, Sergi Mingote, “és cabdal divulgar la situació ambiental dels rius de la nostra conca i les actuacions que duem a terme per resoldre els problemes que l’afecten si volem continuar millorant-la i apropant-la a la ciutadania”. “Per això, el programa té un marcat accent pedagògic i de conscienciació per promoure hàbits i actituds de respecte vers el medi natural en el seu conjunt”, matisa.

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics.

Viu el Besòs va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte uns 87.000 alumnes de diferents municipis de la Conca del Besòs.

 

 

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació