Una cinquantena de persones participen en la matinal de natura de Montornès

28/05/2014 | Actualitat

Durant tot el matí del passat dissabte, la llera del riu Mogent, al seu pas per Montornès del Vallès, va acollir la segona Matinal de natura organitzada pel Grup Ornitològic del Tenes (GOT), amb la col·laboració de l’Ajuntament, que va aplegar una cinquantena de persones.

La jornada es va iniciar a les 9 del matí amb una sortida per a l’observació d’ocells, que va comptar amb dos guies encarregats d’explicar als assistents les diferents espècies d’aus que es van trobar fent camí.

Cap a les 11, va arribar el torn dels tallers de caixes nius i de menjadores, a més dels de manualitats per als més petits. Els organitzadors van habilitar una petita exposició de les diferents caixes nius existents per a cada tipus d’au, ja que aquestes s’han d’adaptar a la mida i les característiques de cada espècie.

El Grup d’Anellament PARUS va dur a terme durant tot el matí la sessió d’anellament científic.

La jornada va servir perquè els assistents poguessin veure i conèixer una mica més una trentena d’espècies d’aus. Entre elles van destacar les pròpies del bosc de ribera i les vinculades al riu: rossinyol comú, mallerenga carbonera, tallarol de casquet, tallarol capnegre, gaig, pit roig, merla, bernat pescaire, boscarla de canyar, martinet blanc, polla d’aigua, rossinyol bord i ànec collverd.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació