Una pedalada en família pel medi fluvial

14/04/2014 | Actualitat

D’esq. a dreta: Josep Salom, Sergi Mingote i Albert Pol durant la presentació.

La seu del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs va acollir el passat divendres, 11 d’abril, la presentació de la XII edició de la Bicicletada popular per la llera del riu Besòs. L’acte va comptar amb la presència de Josep Salom, diputat d’Esports, Albert Pol, secretari de la Federació Catalana de Ciclisme, i Sergi Mingote, president del Consorci.

“Aquesta bicicletada serveix per transmetre la ciutadania que la llera del riu també és casa nostra i així l’hem de tractar i respectar”, va destacar Josep Salom durant la seva intervenció. Per al diputat d’Esports la prova ja està “totalment consolidada i és ideal per a la pràctica esportiva en família”.

En aquesta mateixa línia es va pronunciar el secretari de la Federació Catalana de Ciclisme. Per a Pol “aquesta pedalada ha de servir per educar nens i famílies en el respecte vers la natura”. A més, va agrair als organitzadors la iniciativa, ja que “activitats com aquesta són les que necessitem per promocionar aquest esport entre la ciutadania, perquè el ciclisme no és només competició, sinó també un esport per gaudir-ne”.

Les inscripcions a la bicicletada es van obrir el passat de 3 d’abril a través del web del Consorci (www.besos-tordera.cat). En aquest sentit, durant la seva intervenció, Sergi Mingote va animar tothom a participar i va agrair “la participació per primera vegada d’una desena de tàndems de l’ONCE que permetrà que persones amb determinades discapacitats puguin gaudir de la jornada”.

L’acte va cloure amb la projecció d’un vídeo on es recullen alguns dels moments i els indrets més destacats d’aquesta bicicletada que podeu veure al final d’aquesta notícia.

La prova

La pedalada tindrà lloc diumenge 27 d’abril al matí. Per tercer any consecutiu, es manté el doble punt de sortida. A les 9:30 hores tindrà lloc la sortida situada al Congost, a la zona del Parc Firal de Granollers. A les 10, ho faran els de la sortida Mogent, a Montornès del Vallès. Els ciclistes que així ho desitgin també es podran incorporar al recorregut en el punt de trobada que s’habilitarà a Montcada i Reixac.
En total, es recorreran uns 24 km de llera, fins a arribar al Parc Fluvial del Besòs, a Sant Adrià del Besòs.

El nombre màxim de participants és de 1.500, i el període d’inscripció restarà obert fins que s’assoleixi aquesta xifra.

L’objectiu d’aquesta bicicletada és fomentar la pràctica de l’esport en un espai natural atractiu i de qualitat, amb l’aigua com a protagonista, alhora que es dóna a conèixer el nostre entorn fluvial.

La prova compta amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments de Granollers, Martorelles, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Fost de Campcentelles i Santa Coloma de Gramenet.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació