La XII Bicicletada popular per la llera del Besòs aplega 1.300 participants

29/04/2014 | Actualitat

Sergi Mingote i Josep Mayoral durant la tallada de la cinta a Granollers.

El passat diumenge, 27 d’abril, la llera del Besòs va acollir la seva tradicional bicicletada popular, que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Finalment, la prova va reunir 1.300 ciclistes.

A les 9.30 hores, Josep Mayoral, alcalde de Granollers, i Sergi Mingote, president del Consorci, van tallar la cinta per donar el tret de sortida al Parc Firal de Granollers, vora el riu Congost, des d’on van iniciar camí uns 800 ciclistes, entre ells el mateix Mingote, qui ha pres part de la prova per segona vegada.

A les 10 hores, José Antonio Montero, alcalde de Montornès del Vallés, acompanyat de la regidora de Medi Ambient i membre de la Comissió de Govern del Consorci, Maria Rosa Viñallonga, feia el mateix al segon punt de sortida, ubicat al Mogent. Uns 150 participants van iniciar aquí el recorregut.

Tots els participants es van retrobar, per fer camí junts, al naixement del Besòs i van continuar resseguint el riu fins arribar a mar. Abans però s’hi van sumar unes 350 persones més al punt d’incorporació habilitat a Montcada i Reixac.

La prova va discórrer amb total normalitat i sense cap incident destacat, acompanyada per una excel·lent meteorologia i un bon estat dels camins, tot i les pluges de la nit anterior.

En paraules del president del Consorci, Sergi Mingote, “és una pedalada per gaudir de l’entorn, de l’ambient i de la gent que hi participa”. “La bicicletada ens demostra que la llera és de tots, de grans i petits, de famílies i d’esportistes, i per això cal cuidar-la i conèixer-la, com ens permet cada any aquesta prova”, va afegir.

La bicicletada es va perllongar més de dues hores, ja que els últims ciclistes van arribar al Parc Fluvial del Besòs al voltant de les 12 del migdia.

El menjar sobrant dels dos punts d’avituallament instal·lats durant el recorregut es va lliurar al centre obert Associació Juvenil Barnabitas de Sant Adrià del Besòs.

La XII Bicicletada popular ha comptat amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Granollers, Montornès del Vallès, Montmeló, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació