El 10 de maig, ‘Fem Dissabte!’ a rius i rieres

30/04/2014 | Actualitat

Associació Hàbitats ha obert les inscripcions per a la campanya “Fem Dissabte! 2014”, que tindrà lloc el 10 de maig a tota Catalunya. Es tracta d’una activitat popular dedicada a la recollida de deixalles a rius i rieres, que compta amb la col·laboració del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

Les persones que vulguin formalitzar la seva inscripció, obtenir més informació o conèixer els municipis adherits fins ara han d’entrar al web de l’entitat (http://www.associaciohabitats.cat/femdissabte).

Enguany, el “Fem Dissabte!” es fa coincidir amb el “Let’s Clean Up Europe”, una jornada impulsada per la Setmana Europea de Prevenció de Residus que mobilitzarà milers de voluntaris a diferents regions d’Europa.

“Fem Dissabte!” es planteja com una passejada vora riu on, a mesura que s’avança, els participants recullen la brossa trobada al seu pas i, en la mesura del possible, la separen per tipologies: envasos, paper i rebuig.

De moment, 23 municipis s’hi han sumat, dels quals 8 són membres d’aquest consorci: Aiguafreda, Canovelles, Cardedeu, Lliçà de Vall, Montcada i Reixac, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda. A Aiguafreda i Santa Perpètua de Mogoda la jornada se celebrarà el dia 17 de maig.

“Fem Dissabte!” es va posar en marxa l’any 2007. Des d’aleshores han participat un total de 140 ajuntaments d’arreu de Catalunya. En els darrers anys s’ha arribat a mobilitzar més de 1.000 voluntaris i voluntàries a la vegada, que han recollit la xifra rècord de 15 tones de residus.

Si hi ha algun municipi que encara pugui estar interessat a sumar-s’hi a la campanya, pot contactar amb Associació Hàbitats a l’adreça electrònica info@associaciohabitats.cat o al telèfon 93 421 32 16.

Per conèixer les dates, hores i llocs del “Fem Dissabte!” als nostres municipis, podeu consultar la nostra Agenda.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació