Visita guiada a les obres de restauració del riu Congost a Llerona

05/03/2014 | Actualitat

El pròxim dissabte, 8 de març, a partir de les 9.45 hores, tindrà lloc una visita guiada a la restauració que s’està duent a terme al riu Congost al seu pas per Llerona, al municipi de Les Franqueses del Vallès.

L’expedició estarà guiada per Eva de Lecea, d’Associació Hàbitats, i per Andreu Salvat, d’Aprèn, Serveis Ambientals, l’empresa encarregada de les obres. Durant el recorregut s’explicaran les problemàtiques detectades al riu Congost que afecten la cobertura vegetal i la biodiversitat del tram, així com els mètodes més apropiats per eradicar aquestes amenaces.

Durant la passejada també es detallaran les accions amb voluntariat que complementaran les obres tècniques.

Aquesta activitat representa una oportunitat única per veure de primera mà un procés de restauració fluvial, tant per professionals i entitats ambientals, com per la ciutadania en general, que normalment té vedat l’accés als espais en obres. Per tant la visita és oberta al conjunt de població, tot i que es recomana inscripció prèvia a info@associaciohabitats.cat o al telèfon 93 421 32 16.

El projecte de restauració es desenvolupa amb el suport de Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, i del Departament de Territori i Sostenibilitat. També compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació