La restauració del Tenes a Santa Eulàlia de Ronçana, Premi de l’Aigua 2014

26/03/2014 | Actualitat

L’alcalde Joaquim Brustenga durant la recollida del guardó

L’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA) ha concedit un dels Premis de l’Aigua 2014 a l’Ajuntament de Santa Eulàlia per la seva contribució al pla de millora de l’espai fluvial del riu Tenes. La cerimònia de lliurament d’aquests guardons es va celebrar ahir, 25 de març, a la sala d’actes del Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya.

L’alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, Joaquim Brustenga, va ser l’encarregat de recollir el guardó  de mans del vicepresident de l’ACAA, Ramon Queralt. Brustenga va fer una petita intervenció per agrair totes les institucions i persones que han contribuït en el projecte, entre elles aquest Consorci.

El Pla de Millora del riu Tenes es va endegar el 2011 i es continua desenvolupant amb actuacions de manteniment. Entre les intervencions més destacades es troba l’aplicació de tècniques avançades de bioenginyeria, que suposen una millora ambiental i hidràulica sense precedents pel Tenes. A més cal destacar la construcció d’un camí fluvial al costat del riu durant tot el seu recorregut pel municipi.

Mingote, Soci de Mèrit

Josep Arráez, gerent del Consorci, va ser l’encarregat de recollir el diploma que ha concedit l’ACAA al president, Sergi Mingote, convertint-lo així en Soci de Mèrit de l’entitat. Mingote, que ha format part del jurat en aquesta XV edició dels Premis de l’Aigua, ha afirmat sentir-se “molt agraït i honorat” per aquesta distinció. “És molt gratificant formar part d’aquesta família que s’estima tant el món de l’aigua”, ha afegit Mingote. Recordem que el Consorci va endur-se l’any passat un d’aquests guardons amb motiu del seu 25è aniversari.

XV edició dels Premis de l’Aigua

Els Premis de l’Aigua, que s’atorguen des de l’any 2000 amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, són un reconeixement a les persones i les iniciatives més destacades de cada any que tenen la voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l’aigua i el seu entorn natural. Els mateixos socis de l’entitat proposen les actuacions que mereixen ser candidates de cada edició i, posteriorment, un jurat especialitzat és l’encarregat de decidir quines són mereixedores del reconeixement. En aquesta ocasió, el jurat estava format per Sergi Mingote, President del Consorci per la Defensa de la Conca del riu Besòs; Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona; José Ignacio Casanova, secretari d’APPUE; Joan Castaño, alcalde de Sant Celoni; i Albert Camps, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Granollers i vicepresident del Consorci.

 

Josep Arráez recollint el diploma de Soci de Mèrit atorgat al president del Consorci, Sergi Mingote

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació