Granollers i Santa Perpètua de Mogoda celebren amb exposicions el Dia Mundial de l’Aigua

20/03/2014 | Actualitat

El riu Congost al seu pas per Granollers

Ambdues mostres, dedicades al Congost i la Riera de Caldes, respectivament, s’inauguraran demà, 21 de març, a les 19 hores.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; el regidor de Medi Ambient i Espais Verds i vicepresident del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Albert Camps; la regidora de Cultura, Alba Barnusell; i personal tècnic de l’exposició i del consistori seran els encarregats de presidir demà divendres, 21 de març a les 19 hores l’acte inaugural de l’exposició ‘L’Aigua per viure!’.

La mostra, que es podrà visitar al Museu La Tela de Granollers fins al juny, fa un repàs d’imatges històriques del riu i la ciutat que evidencien el règim mediterrani del Congost amb sequeres i avingudes, i presenta l’evolució de la relació del riu i l’aigua amb la capital del Vallès Oriental. El Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs ha cedit material divers, com ara fotografies i vídeos, que serviran de testimoni de l’evolució del riu i la Conca en el seu conjunt.

També demà, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Passat, present i futur de la riera de Caldes a Santa Perpètua de Mogoda” a l’Espai 2 de la Biblioteca Municipal Josep Jardí.

L’acte comptarà amb la participació de Marta Benages Albert, sotsdirectora de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Catalunya, amb una xerrada amb el lema Converses sobre la Riera de Caldes.

La mostra, on es recull el projecte de restauració i millora de la riera de Caldes, romandrà a l’Espai 3 de la biblioteca municipal de Santa Perpètua de Mogoda fins al 30 de juny.

Ambdues mostres serveixen alhora per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el 22 de març, segons va declarar l’Assemblea de les Nacions Unides l’any 1993.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació