SISLtech, Premi d’Excel•lència Energètica

11/12/2013 | Actualitat

El president de SISLtech, Sergi Mingote, va recollir ahir al vespre, al Palau de Pedralbes, de mans del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el Premi d’Excel·lència Energètica dins la modalitat d’Emprenedoria i ocupació.

El guardó reconeix a Sanejament Intel·ligent S.L. (SISLtech) la seva estratègia i el desenvolupament d’un procediment innovador i d’alt valor afegit per als processos de tractament de les aigües residuals. A més, valora l’aposta duta a terme per consolidar-se en l’àmbit de l’optimització energètica, fet que li ha permès realitzar projectes a diferents països d’Europa i Sud-Amèrica, com Polònia, Xile i Eslovènia, entre d’altres.

Aquests premis, convocats per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), tenen per objectiu contribuir a difondre la cultura de l’estalvi i l’eficiència energètica, i el foment de les energies renovables a Catalunya. L’acte de lliurament va tenir lloc ahir al vespre al Palau de Pedralbes, fins on es va desplaçar una àmplia representació de SISLtech.

En paraules del president, Sergi Mingote, “aquest reconeixement demostra i ens ratifica, una vegada més, que les coses s’estan fent bé i s’està apostant per l’optimització i l’eficiència, conceptes cabdals en l’economia i la societat actuals”.

Aquest Premi d’Excel·lència Energètica, se suma al Premio Bionergía de Plata 2012, que la Asociación Tècnica para la Gestión de Residuos, Aseo Urbano y Medio Ambiente (ATEGRUS) va atorgar a SISLtech pel “Projecte de valorització energètica i codigestió anaeròbia de fangs per a l’obtenció d’energia a les estacions depuradores d’aigües residuals”.

Cal recordar també que el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs va ser reconegut l’any 2012 amb el Premio Ciudad Sostenible de la Fundació Fòrum Ambiental pel projecte de “Codigestió Anaeròbia”, dut a terme amb la col·laboració de SISLtech.

Sobre SISLtech

SISLtech és una de les empreses sorgides en l’entorn del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Fundada l’any 2003, fruit de la col·laboració entre el Consorci, la Universitat de Girona i la Universitat Politècnica de Catalunya, és una firma de base tecnològica que centra la seva activitat en el disseny, desenvolupament i implementació d’eines de nova generació (eines intel·ligents) per a la supervisió, control avançat, gestió i optimització dels processos de tractament d’aigua, codigestió anaeròbia de fangs i cogeneració de biogàs, que tenen lloc en el marc del binomi aigua i energia.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació