Prop de 200 persones celebren el Dia Mundial dels Ocells

09/10/2013 | Actualitat

La celebració, el passat diumenge 6 d’octubre, del Dia Mundial dels Ocells a Santa Eulàlia de Ronçana va aplegar prop de 200 persones que van prendre part de les diferents activitats.

A les 9 del matí va tenir lloc la sortida guiada per a l’observació d’ocells. A les 11, el Parc de Can Font es va omplir de públic familiar que va participar als tallers de caixes nius, de menjadores d’ocells i de pintura, adreçat als més petits.

Durant tot el matí, el Grup d’Anellament PARUS va dur a terme el taller d’anellament, que va permetre als assistents veure de prop un blauet, tres ànecs i altres espècies d’aus.

El Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa va completar les activitats amb l’alliberament d’un xoriguer.

En paraules del president del Consorci, Sergi Mingote, “l’any 1998 vam començar a celebrar aquesta jornada, s’ha anat consolidant any rere any i ja s’ha convertit en una cita esperada per molts amants de la natura”. “L’espectacular transformació que han patit els nostres rius en els darrers 25 anys ha permès que avui la Conca en el seu conjunt estigui plena d’aus i puguem celebrar plegats aquest dia tan especial”, assenyala Mingote.

La jornada està organitzada pel Grup Ornitològic del Tenes (GOT), amb la col·laboració també del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana. De fet, la trobada va comptar amb la presència i la participació de l’alcalde del municipi, Joaquim Brustenga, i del regidor de Medi Ambient, Miquel Moret.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació