Més de 250 persones celebren els 25 anys de vida del Consorci

30/09/2013 | Actualitat

Alcaldes, alcaldesses, regidors i tècnics de medi ambient dels municipis consorciats, representants del món empresarial instal•lat a la Conca, membres de la diputació de Barcelona, experts i grups ecologistes, personal, treballadors i expresidents del Consorci, entre d’altres, van assistir el passat divendres, 27 de setembre, a l’acte central de commemoració del 25è aniversari del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs que va tenir lloc a la Sala La Torrera de Montmeló.

Entre els assistents, va destacar la presència del secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Enric Llebot, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí.

L’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, va ser l’encarregat d’obrir l’acte, que va comptar amb una taula rodona formada per experts en diferents àmbits relacionats amb el medi fluvial, el medi ambient, l’ecologia, la biologia i la natura: Lluís Gascon, president del Grup Ornitològic del Tenes; Francesc Sabater, doctor en Biologia; Xavier Latorre, Enginyer Tècnic d’Obres Públiques, Enginyer Civil, i president de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua des de la seva fundació (1998), i Vicenç Viaplana, reconegut artista granollerí, dissenyador i articulista, que fa 25 anys va dissenyar el logo del Besòs.

“Els rius no tenen colors polítics”
Durant la seva intervenció, el president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, va insistir en què “la tasca del Consorci ha demostrat que els rius no tenen colors polítics”. President des del mes de novembre de 2011, Mingote va aprofitar la seva intervenció per destacar “l’espectacular recuperació de la Conca del riu Besòs. Després de 25 anys de molta i molt bona feina, avui estem tots aquí gràcies a la iniciativa de molts municipis de la Conca que van creure que la recuperació del nostre entorn fluvial era possible. El 29 de febrer de 1988 es va constituir el nostre Consorci. Aleshores ningú es podia arribar a imaginar que algun dia el riu Besòs tornaria a estar ple de vida”.

També va dirigir unes paraules als assistents Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Llebot va destacar “el tarannà pioner i innovador que ha caracteritzat el Consorci durant tots aquests anys, amb la creació de noves empreses i la posada en marxa de projectes i estudis que han aportat valor afegit als processos de depuració”.

Durant l’acte va projectar-se un vídeo documental on es recullen aquests 25 anys d’història i on es pot veure en imatges la gran transformació que ha sofert la Conca del Besòs. El vídeo està disponible en aquesta web, a l’apartat Besòs Visual.

Un dels moments més emotius el va protagonitzar l’homenatge a l’Anna Maria Palé, primera presidenta del Consorci i una de les impulsores de l’organisme, de la mà dels actuals president i vicepresident del Consorci, Sergi Mingote i Joan Vila, respectivament, que li van fer lliurament d’una placa i un ram de flors. Palé va agrair, molt emocionada, el reconeixement i va fer-lo extensiu a totes aquelles persones que “també van creure i van lluitar” per aquest projecte.

L’alliberament d’un xoriguer, que va ser possible gràcies a la col•laboració del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa i el Grup Ornitològic del Tenes (GOT), va servir per posar el punt i final a la celebració.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació