Unes 30 persones assisteixen a la presentació del projecte d’adopció del Congost al seu pas per Llerona

03/07/2013 | Actualitat

Unes 30 persones van assistir el passat dissabte, 29 de juny, a la matinal de natura i descoberta que es va organitzar per presentar el projecte d’adopció que l’Associació Hàbitats-Projecte Rius durà a terme al riu Congost al seu pas per Llerona.

Durant tot el matí, el Grup PARUS va dur a terme una sessió d’anellament en aquest indret del riu que va causar una gran expectació, ja que els assistents van poder veure de prop l’anellament d’un blauet. Aquest tipus d’ocell és un excel·lent indicador del bon estat del riu, ja que és molt exigent en la qualitat de l’aigua i en els tipus de peixos a capturar.

A més, es va dur a terme una passejada guiada que va servir per exposar i explicar els valors i les problemàtiques que presenta el Congost en aquest tram, zona catalogada com a espai d’importància comunitària dins la Xarxa Natura 2000. Entre els assistents va destacar la presència de la Rosa Pruna, regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.

La jornada també va comptar amb la col·laboració del Grup Ornitològic del Tenes (GOT) i el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte d’adopció es desenvoluparà amb la participació de les entitats locals i la ciutadania en general amb l’objectiu de conservar i millorar l’ecosistema fluvial del Congost al seu pas per Llerona.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació