- Consorci Besòs Tordera - https://besos-tordera.cat -

5.200 estudiants han passat aquest curs pel programa educatiu “Viu el Besòs”

[1]Durant el curs escolar 2012-13, 5.200 alumnes procedents d’una setantena d’escoles i d’altres centres formatius han participat en el programa d’educació ambiental Viu el Besòs, que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Una xifra que ha superat en 684 alumnes la participació del curs passat, quan se’n van comptabilitzar 4.516.

De les 8 activitats incloses en aquest programa, els tallers impartits a l’aula “Vida d’un riu” (amb 1.275 participants) i “El riu a l’escola” (amb 1.050) han estat les més demanades, amb el 44,7% dels alumnes. La resta d’activitats, segons nombre de participants, han estat “Coneguem la depuradora” i “Joc de l’Aiguòmetre” (amb 825 estudiants cadascuna), “Bèsties i bestioles” (625), “Com tenir cura dels rius” (325) i “De la depuradora al riu” (275). “La restauració i millora dels rius” no ha rebut cap sol·licitud per part de les escoles.

Enguany, els centres educatius han procedit de 25 municipis de la Conca del Besòs: Badalona, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Centelles, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, La Garriga, La Llagosta, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Polinyà, Sant Adrià del Besòs, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Vilamajor, Santa Coloma de Gramenet, Santa Maria de Martorelles i Santa Perpètua de Mogoda.

El president del Consorci, Sergi Mingote, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit de participació i l’interès de les escoles en aquest programa: “Cada any són més les escoles que hi volen participar i més les que hi volen repetir. Després de cada activitat passem informes per conèixer el grau de satisfacció i aquest sempre és molt elevat”. Davant aquestes xifres, Mingote ha assenyalat la importància de “continuar treballant i potenciant aquest vessant educatiu, ja que és una manera òptima de donar a conèixer el medi fluvial i conscienciar nens i joves de la importància de tenir cura dels nostres rius i el seu entorn”.

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics.

Viu el Besòs va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte uns 82.000 alumnes de diferents municipis de la Conca del Besòs.