Jornada de descoberta del Congost a Llerona el proper dissabte, 29 de juny

26/06/2013 | Actualitat

Amb l’objectiu de conservar i millorar l’ecosistema fluvial del riu Congost al seu pas per Llerona, l’Associació Hàbitats posa en marxa un nou projecte d’adopció, que es desenvoluparà amb la participació de les entitats locals i la ciutadania en general.

Per dur a terme la presentació d’aquesta iniciativa, el proper dissabte, 29 de juny, se celebrarà una matinal de descoberta del riu Congost a Llerona.

La jornada començarà sobre les 10 hores amb una passejada guiada que permetrà conèixer in situ els valors i problemàtiques que presenta aquest entorn. Seguidament, es realitzaran tallers d’anellament i reconeixement dels ocells sedentaris i migradors que habiten a l’entorn del riu.

L’activitat és gratuïta i oberta a tota la ciutadania. Les persones i grups interessats s’han d’inscriure al telèfon 93 421 32 16 o a info@associaciohabitats.cat.

Aquesta matinal, organitzada per l’Associació Hàbitats, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, el Grup d’Anellament PARUS i el Grup Ornitològic del Tenes (GOT), i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

A més d’aquest nou projecte d’adopció al tram del riu Congost per Llerona, indret catalogat com a espai d’importància comunitària dins la Xarxa Natura 2000, Associació Hàbitats compta amb dos adopcions més a la Conca del Besòs: la riera Martinet a Aiguafreda i el riu Tenes al seu pas per Bigues i Riells.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació