El Consorci participarà en el 13è Congrés Mundial sobre Digestió Anaeròbia

19/06/2013 | Actualitat

El Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, juntament amb GS Inima Environment i SISLtech, presentaran el projecte de codigestió anaeròbia implementat a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Granollers amb motiu de la 13a edició del Congrés Mundial de Digestió Anaeròbia.

Aquesta trobada, que enguany se celebrarà al Palau de Congressos de Santiago de Compostel·la (Galícia) els propers 25, 26, 27 i 28 de juny, forma part de la sèrie de conferències que organitza l’IWA (International Water Association) arreu del món amb l’objectiu de generar un fòrum de debat sobre els tractaments i les avantatges que ofereixen els processos anaeròbics.

La intervenció del Consorci serà dimecres, 26 de juny, i anirà a càrrec de Sandra Rovira, de l’empresa GS-Inima Environment.

Actualment, gràcies a la codigestió anaeròbia, l’EDAR de Granollers està produint quasi tota l’energia elèctrica que necessita per al seu funcionament. D’aquesta manera, ha esdevingut més sostenible i econòmica.

La codigestió anaeròbia, que també està funcionant a les EDAR de Montornès del Vallés i La Llagosta, estalvia anualment l’emissió de prop de 40.000 tones de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

Un projecte molt premiat

El projecte “Codigestió anaeròbia de fangs per a una EDAR energèticament autosuficient”, desenvolupat pel Consorci i l’empresa SISLtech, ha rebut fins al moment diversos reconeixements, com el Premio Bioenergía de Plata 2012, atorgat per ATEGRUS (Asociación Técnica para la Gestión de Residuos, Aseo Urbano y Medio Ambiente) i el Premio Ciudad Sostenible 2012 dins la categoria de Gestió del Cicle de l’Aigua, de la mà de Fòrum Ambiental.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació