Tretze municipis del Consorci se sumen enguany a la campanya “Fem Dissabte”

29/05/2013 | Actualitat

Aiguafreda, Canovelles, Centelles, Figaró-Montmany, La Llagosta, L’Ametlla del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor i Santa Perpètua de Mogoda participen enguany amb la campanya de voluntariat Fem Dissabte, que tindrà lloc el proper 8 de juny al matí. Per conèixer el lloc de trobada i els horaris de cada localitat cal consultar el següent link: http://www.projecterius.org/femdissabte/municipis.html.

Fem Dissabte és una jornada dedicada a la neteja de les lleres i riberes de nombrosos municipis d’arreu de Catalunya mitjançant la participació voluntària de ciutadans i ciutadanes. En el cas de la Conca del Besòs, l’activitat compta amb la col·laboració del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, a més dels ajuntaments participants.

Durant tot el matí, els voluntaris que es sumin a la iniciativa retiraran abocaments diversos de petit volum, com ara plàstics, cartrons, pedaços de roba o llaunes, entre d’altres.

Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament tot indicant el municipi, per tal de garantir un bon funcionament de l’activitat. Per a més informació es pot consultar http://www.projecterius.org/femdissabte/contacte.php o enviar un correu electrònic a info@associaciohabitats.cat.

En paraules del president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, “és una gran iniciativa, ja que al mateix temps que netegem la llera, es duu a terme una important tasca divulgativa i de conscienciació social sobre la importància de cuidar els nostres rius”. Mingote afegeix que “malgrat que és una pràctica que minva, malauradament encara hi trobem moltes deixalles en alguns punts dels nostres rius”.

Fem Dissabte és una iniciativa sorgida l’any 2007 amb motiu de la celebració del desè aniversari de l’Associació Hàbitats. Des d’aleshores, s’ha consolidat edició rera edició, i ja aplega anualment més de 1.000 voluntaris i voluntàries arreu de Catalunya que recullen tones de deixalles en un sol matí.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació