El Besòs, un riu de bicicletes

10/05/2013 | Actualitat

La llera del riu Besòs va aplegar famílies, amics, membres de clubs de ciclisme i aficionats de totes les edats el passat diumenge, 5 de maig, amb motiu de la XI edició de la Bicicletada Popular. En total, 1.500 persones que van pedalar per la llera recuperada del riu Besòs fins la desembocadura, a Sant Adrià de Besòs.

Per segon any consecutiu, s’hi van ubicar dos punts de sortida, un al riu Congost, a la zona del Parc Firal de Granollers, i l’altre al Mogent, a Montornès del Vallès. L’encarregat de donar el tret de sortida, amb la tallada de la cinta, va ser el Diputat d’Esports, Josep Salom, acompanyat primer de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i posteriorment de l’alcalde de Montornès del Vallès, José Antonio Montero.

Tots els participants es van retrobar, per fer camí junts, al naixement del Besòs i van continuar resseguint el riu fins arribar a mar. La prova va discórrer amb total normalitat i sense cap incident destacat, acompanyada per una excel·lent meteorologia i un perfecte estat dels camins.

L’edició d’enguany ha coincidit amb el 25è aniversari del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, organitzador de la jornada, juntament amb la Diputació de Barcelona i amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme.

En paraules del president del Consorci, Sergi Mingote, “tota la tasca que hem dut a terme durant aquests anys, pel que fa al sanejament de les aigües residuals i al manteniment del medi fluvial, ens permet poder plantejar una activitat com aquesta”. Mingote també ha destacat l’èxit de participació de la prova que “va començar amb un centenar de ciclistes i ja fa uns anys que hem aconseguit el topall màxim, situat en els 1.500”.

A l’arribada, tots participants van rebre una funda de MP3, obsequi de la Diputació de Barcelona, i un bidó per a bicicletes amb els logotip específic del 25è aniversari del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

Aquesta pedalada popular, l’objectiu de la qual és dinamitzar la pràctica esportiva de la ciutadania, combina també el coneixement del medi natural i el respecte al medi ambient.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació