Uns 1.500 ciclistes recorreran la llera recuperada del Besòs amb motiu de la XI Bicicletada Popular

25/04/2013 | Actualitat

El proper diumenge 5 de maig tindrà lloc la celebració de la XI Bicicletada Popular per la llera recuperada del riu Besòs. La prova, organitzada per la Diputació de Barcelona i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, s’ha estat presentat el 25 d’abril a la seu del Consorci.

L’acte ha estat presidit pel diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, qui ha destacat que “edició a edició, hem estat testimonis de com s’ha anat transformant i millorant el nostre entorn fluvial, fins esdevenir una zona que permet molts usos per a la ciutadania”. Salom també ha volgut felicitar el Consorci pel seu 25è aniversari i per “tota la feina feta que queda demostrada amb activitats com aquesta”.

Durant la seva intervenció, el president del Consorci, Sergi Mingote, ha insistit en el significat d’aquesta activitat: “Aquest riu de bicicletes que podrem veure és una clara mostra de que hem recuperat un espai abans degradat i ja podem viure cara al riu”.

La presentació també ha comptat amb la presència del 4t tinent d’alcalde de Granollers i vicepresident del Consorci, Albert Camps, i del responsable de promoció de la Federació Catalana de Ciclisme, Manel Herrando. Camps ha insistit en el valor afegit d’iniciatives com aquesta que, en els temps actuals, “esdeven un exemple d’unió d’Ajuntaments i organismes, de suma d’esforços i de projectes en comú”.

Per últim, Herrando ha posat èmfasi en la part més didàctica de la jornada: “Al mateix temps que es practica esport, ja sigui en família o de manera més competitiva i individual, un dels principals valors de la Bicicletada és que tota la gent que hi participa se n’adona de la importància de tenir cura dels nostres rius i de les seves lleres, evitant abocaments i altres mals usos”.

La prova

L’edició d’enguany, manté el doble punt de sortida de l’any passat. A les 9:30 hores tindrà lloc la sortida situada al Congost, a la zona del Parc Firal de Granollers. A les 10, ho faran els de la sortida Mogent, a Montornès del Vallès. Els ciclistes que així ho desitgin també es podran incorporar al recorregut en els punts de trobada que s’habilitaran a Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet.

En total, es recorreran uns 24 km de llera, fins arribar al Parc Fluvial del Besòs, a Sant Adrià del Besòs.

La participació és oberta a tothom: cal inscriure-s’hi per obtenir el número de
participant, que es lliurarà en cadascun dels punts de trobada, i per poder gaudir en arribar de l’obsequi i de l’avituallament.

L’objectiu de la bicicletada és fomentar la pràctica de l’esport en un espai natural atractiu i de qualitat, amb l’aigua com a protagonista, al temps que es dona a conèixer el medi fluvial.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació