Parets del Vallès celebrarà una plantada popular a la llera del riu Tenes el proper dilluns, 28 de gener

23/01/2013 | Actualitat

La jornada compta amb la col·laboració del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha organitzat, amb la col·laboració del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i l’empresa Danone, una plantada popular que tindrà lloc el proper dilluns, 28 de gener, a les 11 hores, a la llera del riu Tenes. La jornada s’inclou dins els actes de commemoració del 25è aniversari del Consorci, que se celebra aquest 2013.

La ribera preparada per a la plantació és un tram d’uns 500 metres, ubicat davant el Poliesportiu Joaquim Rodríguez Oliver, on ja s’han realitzat un seguit de clots a banda i banda del riu. En total, es plantaran unes 300 unitats de diferents tipus d’espècies autòctones, entre les quals s’hi troba el Gatell (Salix atrocinerea), la Sarga (Salix elaeagnos), el Saüc (Sambucus nigra) i el Tamariu (Tamarix africana). Totes es distribuiran en agrupacions que actuaran com a nuclis expansius que incrementaran la biodiversitat de l’espai.

Durant la jornada, l’Escola de la Natura organitzarà, per als més menuts, uns tallers sobre el riu i la seva fauna. També es durà a terme la reposició d’aquells arbres que es van plantar l’any passat i que s’han fet malbé.

Mitjançant el “Programa de suport a les actuacions municipals de restauració de l’entorn fluvial”, el Consorci financia el 50% de les despeses derivades de les tasques de restauració que està duent a terme el municipi a la llera del Tenes, on s’inclou aquesta plantació.

En paraules del president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, “amb activitats com aquesta volem apropar la ciutadania al medi fluvial i conscienciar de la importància de cuidar els nostres rius i les seves lleres”.

La plantada popular s’emmarca dins el programa de Festa Major d’Hivern que celebrarà Parets del Vallès del 25 al 28 de gener.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació