La celebració del Dia Mundial dels Ocells aplega més de 200 persones a Santa Eulàlia de Ronçana

10/10/2012 | Actualitat

Durant la jornada es van alliberar tres aus procedents del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

Més de 200 persones van omplir diumenge el Parc de Can Font de Santa Eulàlia de Ronçana amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Ocells, que, des de 2008, organitza el Grup Ornitològic del Tenes (GOT), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs

Durant tot el matí, el públic, majoritàriament familiar, va prendre part de les diferents propostes de tallers i activitats, com les sortides per a l’observació d’ocells o els tallers de menjadores i pintura. Una edició més, el taller de caixes nius va ser el preferit, especialment pels més menuts, que van posar a prova la seva mestria amb els martells i els cargols. També va gaudir de gran participació el taller d’anellament d’ocells, organitzat pel Grup PARUS, que enguany va aconseguir anellar diversos exemplars, entre ells dos blauets.

La jornada es va completar amb l’alliberament de tres aus, un aligot i dos xoriguers, procedents del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

Per al president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, “la jornada ha estat tot un èxit de participació”. Així mateix, Mingote destaca amb motiu d’aquesta commemoració “el gran nombre d’espècies d’aus que podem trobar en aquests moments a la Conca del Besòs, degut al bon estat actual dels nostres rius i el nostre medi fluvial”.

Des de 2008, el GOT i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs celebren el Dia Mundial dels Ocells, que es commemora cada primer diumenge d’octubre, amb la finalitat d’apropar i donar a conèixer aquests animals a la ciutadania.

L’acte també ha comptat amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

 Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació