L’estudiant Marina Andreu, de l’Escola Pia Granollers, guanyadora del I Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs-Tordera. Núria Moreno, de l’IES Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet, s’endú un accèssit.

 

La granollerina Marina Andreu, estudiant de 2n de Batxillerat científic, del’Escola Pia Granollers, ha estat la guanyadora del 1r premi dins la categoria Treballs de Recerca del I Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs-Tordera pel seu treball “Anàliside la qualitat del riu Congost”. Tant la Marina Andreu com l’Escola Pia han rebut un xec regal valorat en 150 euros cadascun per a la compra de material a les cooperatives ABACUS.

 

“Aquest treball s’ha destacat per la rigurositat i precisió en l’analítica de l’aigua, així com per la seva capacitat de buscar fonts i ampliar coneixements amb el suport d’institucions expertes en la matèria”

ha destacat Sergi Mingote, president del Consorci, durant l’acte de lliurament del guardó, que va tenir lloc el passat divendres, 3 de juny, a les instal·lacions del centre educatiu, i que també va comptar amb la presència del director David Mas i de la tutora de treball Teresa Coma, davant dels companys i els pares de la Marina Andreu. Molt emocionada, Marina Andreu va agrair aquest reconeixement, que arriba en bon moment per donar-li ànims just abans de les proves de la selectivitat.

La vicepresidenta del Consorci, Neus Garcia, va ser l’encarregada també divendres de fer entrega a la Núria Moreno, estudiant de 2n de Batxillerat científic, de l’IES Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet, de l’accèssit aconseguit pel seu treball de recerca “Estudi fisicoquímic del riu Besòs”. L’acte va tenir lloc al centre educatiu i també va comptar amb la presència del director de l’institut Ramon Martínez i de la tutora Isabel Yagüe. Alguns companys, amics, professors i la mare de la Núria van voler acompanyar-la en aquest moment tan especial. “És un honor i una enorme satisfacció veure com els joves es preocupen pel medi natural, en aquest cas pel riu Besòs, que fa uns anys ningú se’l mirava”, va matisar Neus Garcia durant el lliurament.

Núria Moreno va agrair aquest reconeixement a la seva feina i va valorar molt positivament iniciatives com aquesta per incentivar determinats estudis entre els joves. En aquest cas, el premi va consistir en un xec regal ABACUS valorat en 100 euros per a la Núria Moreno i un altre per a l’institut.

El professorat i les direccions dels dos centres guardonats van agrair la posada en marxa d’aquests nous premis per part del Consorci: “És important que la feina dels alumnes sigui reconeguda fora de l’escola”.