El Consorci lliura els premis dels concursos de dibuix i fotografia “Descobreix el riu”

26/09/2019 | Actualitat
Joan Vila i Alèxia Marés amb mostrant el logotip del programa per al curs 2019-2020

Joan Vila i Alèxia Marés mostrant el logotip del programa per al curs 2019-2020

Emocions, nervis i molta il·lusió han omplert aquest dimecres a la tarda la Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera amb motiu del lliurament de la tercera edició dels Premis del programa educatiu “Descobreix el riu”, corresponents al Concurs de Fotografia –adreçat als alumnes d’ESO– i al Concurs de Dibuix –per als de primària–, en què han pogut participar aquells estudiants que han realitzat alguna activitat d’aquest programa educatiu durant el curs 2018-2019. Nens i nenes han estat acompanyats per familiars, professors i directors dels seus centres educatius.

El president del Consorci, Joan Vila, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda i agrair a escoles, instituts i alumnes la seva participació en el programa educatiu i en els concursos. “Estem en un moment en què el planeta ens necessita, hem de tenir molta cura del medi ambient i, des del Consorci, apostem per l’educació ambiental i la conscienciació, especialment importants en les generacions del futur”, ha puntualitzat Vila. Seguidament, i acompanyat pels membres del jurat, ha estat l’encarregat de lliurar els guardons.

Premis Concurs de Fotografia

Martina Rius Caballero, estudiant d’ESO a l’Escola Lestonnac (Mollet del Vallès), s’ha endut el 1r Premi del Concurs Fotogràfic –dotat amb un xec regal valorat en 150 euros per a la compra de material escolar i un diploma–, per la seva fotografia El riu és igual a vida, presa al riu Besòs, al seu pas per Montmeló.

Per la seva banda, la fotografia de Júlia Freudenthal Burló, de l’Escola FEDAC Sant Andreu, titulada La puresa, feta a la riera Martinet, s’ha emportat l’Accèssit d’Instagram, ja que ha estat la fotografia que ha rebut més vots, amb un total de 238 vots, al canal d’Instagram del Consorci durant el període de votació, que va tenir lloc entre l’1 i el 15 de juliol. L’altre Accèssit d’aquest concurs ha estat per a Sergi Casado Prieto, alumne de l’Institut Mollet del Vallès, per La natura que ens envolta, feta al riu Besòs a l’alçada de Sant Fost de Campsentelles. Els dos accèssits han rebut diploma i un xec regal valorat en 70 euros. La temàtica d’aquesta segona edició del concurs era “Un detall del riu”.

Premis Concurs de Dibuix

D’entre les 486 llúdrigues rebudes per participar en el tercer Concurs de Dibuix, adreçat als estudiants d’Educació Primària, el jurat ha hagut d’escollir un primer premi (xec regal valorat en 100 euros per a la compra de llibres i material escolar, un diploma i una estada gratuïta de 3 dies de colònies d’estiu a l’Escola de Natura de Vallcàrquera) i els dos accèssits (diploma i xec regal de 50 euros) dins de cada cicle.

La guanyadora del 1r Premi de Cicle Inicial ha estat Núria Vílchez Garcia, i els dos accèssits han anat a parar a mans de la Lucía Rodríguez Medina i de l’Hugo Sánchez Alcántara. Tots tres són estudiants de l’Escola Sant Gabriel, de Sant Adrià de Besòs.

El dibuix d’Alèxia Marés Sanjaume, de l’Escola Pia de Granollers, ha estat seleccionat 1r Premi de Cicle Mitjà. En aquesta ocasió, Nora Rivero Ocaña, de l’Escola Font Freda, de Montcada i Reixac, i Hugo Pérez Moreiras, de l’Escola Montnegre, de Sant Celoni, s’han endut els Accèssits.

Els últims guardons lliurats han estat els corresponents al Cicle Superior. El 1r Premi ha estat per a Yasmin Robles Gimeno, de l’Escola Pilar Mestres-Jaume Torrens, de la Roca del Vallès. Ian Chamorro Márquez, estudiant d’aquesta mateixa escola, s’ha endut un Accèssit. L’altra ha estat per a la Daniela Ferré Pacheco, de l’Escola Camins, a les Franqueses del Vallès.

Aquest acte també ha servit per presentar la que serà la imatge del programa educatiu per a aquest curs 2019-2020, inspirat en aquesta ocasió en la llúdriga de l’Alèxia Marés Sanjaume. Un dels moments més emotius ha estat quan s’ha desvetllat aquesta nova imatge i l’Alèxia ha recollit, de mans del president del Consorci, una menció especial consistent en un quadre amb el nou logotip amb la seva llúdriga com a protagonista.

Els centres educatius de tots els estudiants guardonats han rebut xecs regals per a la compra de material pels mateixos imports que els seus alumnes.

foto familia guanyadorsImprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació