El Consorci lliura els Premis Consorci Besòs Tordera curs 2016-2017

28/09/2017 | Actualitat

Sala d'acte assistents brSergi Mingote, president del Consorci, i Neus Garcia, vicepresidenta, acompanyats pels membres del jurat, han estat els encarregats de lliurar els diferents premis. Durant la seva intervenció, Sergi Mingote, ha destacat la importància de promoure el coneixement sobre el medi natural que ens envolta, especialment els entorns fluvials, entre les generacions futures. “Vull agrair la confiança que han dipositat i dipositen any rere any, els centres educatius en el nostre programa educatiu, per on han passat des del curs 1995-1996 més de 100.000 estudiants”, ha puntualitzat.

Per la seva banda, Neus Garcia, ha animat especialment als nens i nenes presents a la sala, així com al professorat a continuar participant en els concursos. “Volem implicar tothom, per això la dotació econòmica és doble, per a l’alumne i per al seu centre educatiu”, ha matisat.

FOTO FAMILIA GUANYADORS 2

Sergi Mingote i Neus Garcia amb tots els estudiants premiats

Treball de Recerca, fotografia i dibuix

Enric Ballesteros Clavero, de l’Escola Municipal del Treball de Granollers, ha estat el primer a recollir el seu guardó que l’ha convertit en el 1r Premi dins la categoria Treballs de Recerca del II Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera pel seu treball “Estudi i comparativa de la qualitat ecològica del Mogent a les estacions d’estiu i tardor”. Tant l’Enric com la seva escola han rebut un xec regal valorat en 250 euros per a la compra de material a les cooperatives ABACUS.

Alba Casadesús Carmona, estudiant d’ESO a l’Escola Pia, de Caldes de Montbui, s’ha endut el 1r Premi del Concurs Fotogràfic del Programa Educatiu “Viu el Besòs”, dotat també amb un xec regal valorat en 150 euros. A més, aquesta fotografia guanyadora serà portada del pròxim Butlletí Besòs Tordera. Per la seva banda, la fotografia d’Oriol Mas Planas, de l’Escola Fedac Sant Andreu, s’ha emportat l’Accèssit d’Instagram, ja que ha estat la fotografia que ha rebut més vots, amb un total de 407, al canal d’Instagram del Consorci durant el període de votació, que va tenir lloc entre l’1 i el 15 de juliol. L’altre Accèssit d’aquest concurs ha estat per Maria López Rueda, alumna de l’Institut Celestí Bellera, de Granollers. Els dos accèssits han rebut un xec regal valorat en 70 euros. La temàtica d’aquesta primera edició del concurs, adreçat als estudiants d’ESO que han participat en alguna de les activitats del programa educatiu, era la bona gestió i l’ús sostenible de l’aigua a la llar.

D’entre les més de 550 propostes rebudes per participar en el Concurs de Dibuix del Programa Educatiu “Viu el Besòs”, adreçat als estudiants d’Educació Primària de les escoles participants en aquest programa, el jurat ha hagut de fer un gran esforç per seleccionar el primer premi (dotat amb un xec regal valorat en 100 euros per a la compra de llibres i material escolar i una estada gratuïta de 3 dies de colònies d’estiu a l’Escola de Natura de Vallcàrquera) i els dos accèssits (xec regal de 50 euros) dins de cada cicle. En aquesta primera edició, els nens i nenes havien de dibuixar un bernat pescaire.

La guanyadora del 1r Premi de Cicle Inicial ha estat Carlota Pino Maestre, de l’Escola Gassó i Vidal, de Ripollet. Irene Val Calvillo, de l’Escola Ginesta, de Montcada i Reixac; i Laura Gutiérrez Delgado, de l’Escola Vila Parietes, de Parets del Vallès, s’han endut els dos Accèssits.

El dibuix de l’Aina Pons Magrazó, de l’Escola Pia de Granollers, ha estat seleccionat 1r Premi de Cicle Mitjà. En aquesta ocasió, els Accèssits han anat a parar a mans de Samuel Martos Gracia, de l’Escola Prosperitat, de Barcelona; i Aina Muñoz Paz, de l’Escola Pau Casals, de Montmeló.

Els últims guardons lliurats han estat els corresponents al Cicle Superior. El 1r Premi ha estat per a la Nerea Talavera Priego, de l’Escola Joan Maragall, de La Llagosta. Tania López Pastor, alumna d’aquest mateix centre, ha obtingut també un dels Accèssits en aquesta categoria. L’altre, se l’ha endut Joan Mauri López, de l’Escola Pilar Mestres-Jaume Torrens, de La Roca del Vallès.

Carlota Pino, imatge del programa educatiu per al curs 2017-2018

Un dels moments més emotius de la tarda ha estat quan s’ha donat a conèixer el dibuix seleccionat per inspirar la imatge del programa educatiu per a aquest curs escolar. Aquesta menció especial se l’ha endut el bernat pescaire de la Carlota Pino Maestre, que visiblement emocionada ha recollit, de mans del president del Consorci, Sergi Mingote, un quadre amb el nou logotip.

L’estrena d’aquesta nova imatge ha coincidit amb el canvi de nom del programa educatiu, que passa a denominar-se “Descobreix el riu”. “Amb la nostra ampliació territorial a la conca de la Tordera i amb la nostra voluntat de sumar i no posar fronteres als rius, hem considerat oportú canviar el nom de Viu el Besòs a Descobreix el riu”, ha matisat Mingote als assistents. Per a Mingote, “aquest nom copsa molt millor la nova realitat del nostre ens”. “Gràcies Carlota per haver-nos ajudat amb la teva proposta a donar vida a aquesta nova imatge”, ha conclòs el president.Imprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació