Inauguració de les obres d’arranjament del camí fluvial del Congost entre La Garriga i Figaró-Montmany el pròxim diumenge, 24 de gener

18/01/2016 | Actualitat

Arranjament camí fluvial del CongostEl pròxim diumenge, 24 de gener, tindrà lloc la inauguració oficial dels treballs de recuperació i millora que s’han dut a terme els darrers mesos al camí fluvial del riu Congost entre La Garriga i Figaró-Montmany. Es tracta d’un recorregut de 3,38 km que uneixen ambdós municipis i suposen l’única alternativa a la C-17.

L’acte inaugural s’iniciarà a les 12 hores, a la Finca del Bon Retir (sota el pont de la C-17), a La Garriga. Allà tindrà lloc el tall de cinta i s’iniciarà una caminada que recorrerà el tram arranjat de camí fluvial fins a arribar, cap a les 13 hores, al Figaró-Montmany, concretament a la zona de les piscines, on es duran a terme els parlaments i s’oferirà un refrigeri per al públic assistent.

Els treballs, que es van iniciar al mes de juny i es van finalitzar a finals d’octubre, han consistit en el desbrossament i adequació del terreny, la millora dels passos estrets i penjants, amb l’augment de la seguretat i l’ampliació del camí, i la creació d’un nou pas al Gual de la Peçola, entre altres.

La recuperació d’aquest tram de camí fluvial facilita el seu ús per part de persones a peu, en bicicleta o a cavall. L’actuació, que finalment ha tingut un cost de poc més de 102.500 euros, ha estat finançada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, a través de la Diputació de Barcelona, i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

Cartell Inauguració camí Congost brImprimeix aquesta publicació Imprimeix aquesta publicació